Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.06.2011 16:16 - Здрави и красиви
Автор: shu6i Категория: Забавление   
Прочетен: 730 Коментари: 0 Гласове:
0



Шест НАЧИНА ДА СТАНЕМ
ПО-ЗДРАВИ
И 
ПО-КРАСИВИ
ЗА ЕДНО ЛЯТО

През лятото орга­низ­мът се намира на мак­симума на физи­чес­ките си въз­мож­ности и да не се въз­ползваме от тях за укрепване на здравето си би било непростима не­мар­ливост! Нямаш време за това? Оправ­данието със заетост не е ар­гумент! Защото гри­жата за себе си през тези топли месеци не изисква почти никакви усилия и разходи.

 1. По-често ходете боса по тревата, по плажа, по дребен чакъл


На кожата на ходилата, са проектирани почти всички органи и системи на човешкия организъм. Рецепторите на ходилата, стриктно отзоваващи се на докосване, топлина и студ, включват рефлекторни реакции на съдовете в определени места по тялото. Сред най-отзивчивите са съдовете на лицето, носоглътката и горните дихателни пътища. Който лете ходи бос, може да не се страхува от зимна настинка!

2. Ако искате за един месец да стопите 3-5 кг - свалете слънчевите очила!

Американски учени съветват пълните хора да гледат на света с "невъоръжено око" поне по 2 часа на ден /най-добре сутрин или вечер, когато светлината не е прекалено ярка/. За един сеанс сезонна фитотерапия на чист въздух организмът губи толкова калории, колкото топи за един час занимания във фитнесзала. През лятото действат и други фактори, подпомагащи намаляването на теглото. Първо, обмяната на веществата се активизира, следователно мазнините изгарят по-бързо. Второ, в горещи дни намалява отделянето на стомашен сок, затова ни се яде по-малко. Трето, в такова време хората, без да подозират, прибягват до по-нискокалоричната плодово-зеленчукова диета.

3. Всеки ден изяждайте по половин чаша черни боровинки или 2 чаши боровинков йогурт - благодарение на тях ще се подмладите с 5 години за 2-3 месеца!

Специалисти от Научноизследователския център по възрастовите особености на храненето при човека при Бостънския университет /САЩ/ открили в черните боровинки така наречените вещества на обратното броене, които дават възможност биологичното време да се върне назад. Става дума за антиоксидантите, които защитават клетъчните обвивки от увреждане от активните форми на кислорода /свободните радикали/, образуващи се в процеса на обмяната на веществата и задействащи механизма на стареене. По сила на подмладяващо действие боровинките надминават силно 39 най-разпространени плодове и зеленчуци. За да се постигне същият ефект като от 1/2 чаша боровинки, трябва да се изяждат всеки ден 3/4 чаши ягоди, 1 1/4 портокалови резенчета, 2 1/4 съцветия броколи или нарязан на ситно спанак, 2 2/ 3 чаши царевица.

4. Събличайте се гола поне за 10-15 минути на ден, за да се запасите с бодрост и енергия за една година напред.

Знаете ли защо жителите на Спарта се отличавали с желязно здраве и прекрасни тела? Защото до навършване на пълнолетие не носели никакви дрехи, а и в зряла възраст често минавали без тях. Участниците в първите Олимпийски игри например се състезавали както ги е майка родила и това не смущавало никого. Наистина при нашия климат подобни волности са възможни само през лятото, така че побързайте да се запасите със здраве. Не е задължително да ходите на стадиона - можете да се разхождате гола в стаята /трябва само добре да я проветрите/ или на балкона. Въздушната баня е идеална закаляваща процедура. Ползата от нея обаче не е само в това. Когато свалите дрехите си, тялото ви започва да диша - кислородът, постъпващ през кожата, усилва обменните процеси в подкожно-мастната съединителна тъкан и мускулите. В резултат на това човек отслабва, а кожната обвивка и мускулите стават силни и стегнати.

5. Удави стреса в морето. Плуването укрепва нервната система и организма като цяло

Благодарение на микрокристалчетата сол, отлагащи се в горните слоеве на кожата, оздравителният ефект от почивката на море се запазва в продължение на 3 месеца. Ако не стигнете до морето, 2-3 пъти седмично си правете 20-минутни къпания в домашната вана, разтваряйки в нея 2-3 кг сол
/морска или готварска/ и 2 супени лъжици хвойнов екстракт.

6. Правете секс не по-рядко от 3 пъти седмично.

През лятото ендокринната система активно произвежда полови хормони, подтикващи към повишена сексуална активност. Средностатистическият европеец се упражнява в науката на нежната страст само 6 пъти в месеца, което е явно недостатъчно за доброто здравословно състояние. Анкетирайки 3500 души, психологът Дейвид Уикс стигнал до следния извод: хората, отдаващи се на любовни наслади 3 пъти седмично, усещат прилив на сили като след 15-дневен отпуск, по-рядко страдат от хронични заболявания и се чувстват по-млади най-малко с 10 години. Страстните любовници съчетават приятното с полезното: укрепват сърдечно-съдовата си система, активизират имунитета и, стигайки до пика на любовното преживяване, изгарят до 1000 ккал.




Тагове:   лято,   красота,   здраве,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: shu6i
Категория: Забавление
Прочетен: 67637
Постинги: 27
Коментари: 12
Гласове: 9
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930