Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.06.2011 12:20 - Какво убива любовта?
Автор: shu6i Категория: Забавление   
Прочетен: 836 Коментари: 0 Гласове:
0



Какво убива любовта image image
 
imageКогато живеем заедно, действителността често се разминава с мечтите ни. Трябва да се примирим или, за предпочитане е, да се разделим при първата катастрофа?

  Нито едното, нито другото. Решението е просто - трябва да знаем, че любовта се ражда отново и отново всеки ден, създава се от двама и няма нито модели, нито предварително установени начини за нейната употреба. Има само доста заблуди, които трябва да се преодолеят.


Ето някои от тях:

  Романтичната любов Вечеря на свещи за двама, букет рози, откраднати целувки и нощно пътуване, за да видите изгрева на слънцето на морския бряг. В приказките, романите и филмите любовните отношения се описват като поредица от екстремни, необичайни и силни преживявания. Когато човек е влюбен,той очаква да преживее именно това. Страстта се подхранва от срещи, раздели, страдания, които ви привързват безумно към човека, станал причина за тях. И когато настъпи времето да заживеете заедно, забелязвате, че всекидневието е доста тривиално, а изненадите отстъпват място на досадата. През повечето време се мъчите да преодолеете разочарованието. И не винаги успявате. В действителния живот съвкупността от чувства, която позволява на двойката да оцелее, може да бъде по - романтична дори от тази в тв-сагите. Но трябва да потърсите в друга сфера на човешките взаимоотношения. Тя се проявява чрез уважение, желание за общуване и разбирателство, еднакво отношение към истинските ценности в живота. Програмата, която изисква доста повече усилия, интелигентност и въображение, отколкото са нужни за романтичния идеал. Не се отчайвайте. Той също има своето място в нея. Като солта в супата. Необходима е за вкус, но ако се сложи в повече, предизвиква гримаса на отвращение.


Неразделните влюбени Ако тази прекрасна мечта се претвори на практика, тя скоро ще превърне живота ви в кошмар. Любовта обикновено започва с великото чувство за единение на душите и телата. Очи в очи, ръка в ръка, желание за непрекъснато общуване, за подялба на всичко - постеля, удоволствия, дори работа. Без да се отчита фактът, че съществува реалната опасност да изгубите напълно самостоятелността си. Липсата на личен живот и постоянното присъствие на другия може да доведе до стерилност на чувствата. За да гори една любов дълго време, всеки трябва да запази своето интимно кътче, за да може непрекъснато да изненадва, да интригува. Внимание: правете разлика между самостоятелност и тотално отхвърляне на другия в името на собствените си занимания или работа. Разликата е много голяма. Ако се чувствате нещастни, изоставени, защото мъжът ви редовно играе тенис в неделя сутрин или работи извънредно в събота, това говори за ниско самочувствие и липса на доверие. Когато сте сигурни в любовта на партньора към вас и важното място, което заемате в живота му, фактът,че той има и лични занимания, само ще ви изпълвате с удовлетворение. Дори ще се възползвате от свободните моменти, за да се отдадете на своето любимо занимание, което той приема с досада.


Баща ви, вашият герой Винаги сте се възхищавали на техническите умения на баща си. Той може да поправи повреда в електричеството, слага нови корнизи на прозорците, сменя кранчето на душа. За разлика от него схемата за монтирането и на най-простата масичка изглежда по-непостижима за мъжа ви от египетските йероглифи. Затова пък свекървата ви готви най-вкусните ястия, съумява да поддържа изряден ред в къщата и същевременно плете пуловери за четиримата си синове. А вие едва смогвате да се оправите между детската градина, полуфабрикатите и прането. Явно е, че съпоставките няма да доведат до никъде. Спрете да се сравнявате, не разчитайте непрекъснат на компетентността и доброто желание на родителите, които ще са много доволни да поемат живота на младото семейство в свои ръце. Не надавайте отчаяно вик за помощ към баща си при изгарянето на всяка крушка. Помислете си, че няма да ви е приятно, ако мъжа ви иска съвет и помощ от майка си за цвета на пердетата или вечерята, на която е поканил шефа си. Успехът на съвестния живот включва и грешките, които трябва да преодолеете. Вашите родители са станали такива, каквито са, в резултат на дълъг житейски опит.


Сляпото доверие Колкото и мил и любвеобилен да е мъжът ви, той все пак не хвърчи с бели ангелски крила и ореол над главата. Той е човек като вас. Трайните отношения не бива да се градят върху сляпо доверие. Те трябва да съдържат частица несигурност и любовно безпокойство. Сигурността във вечната вярност на партньора не е ли малко обидна за него? Толкова ли сте неустоими, за да смятате, че някоя жена може да привлече неговото внимание. Поведението ви по-скоро намирисва на безразличие. Много по - реалистично е да приемете факта, че мъжът до вас е човешко същество, лоялен в любовта си, но уязвим към съблазните. Той има нужда да задоволява самолюбието си, да знае, че още е обект на внимание и флирт. Ако, без да показвате патологична ревност, гледате на него като на личност, способна да възбужда желание и да се поддава на уважение, вие инстинктивно ще удвоите вниманието си към него и ще го обсипете с нежност. А това е най-сигурният залог за взаимна вярност.


Телепатията Мисълта, че другият трябва да разбира като по магия какво мислим, е доста абсурдна. Въпреки това тя е доста разпространена сред двата пола. Същевременно крие и най-голямата опасност за стабилността на връзката."Ако ме обичаше щеше да разбере, че имам проблеми в службата." Ако наистина сте влюбени, опитайте се да разберете защо другият не може да влезе в кожата ви. И защо трябва да го оставяте да гадае, когато е лесно да споделите с него какво не е наред. Всички двойки страдат от време на време от проблеми в общуването. Научете се да питате, но така, че да разберат правилно. Понякога лошо зададеният въпрос предизвиква погрешен или изопачен отговор. Говорете ясно,точно,конкретно. И винаги се позовавайте на фактите. Кажете : "Не успявам да се справя с всичко сама" вместо "Ти си голям егоист и не ми помагаш". Общуването не е даденост, човек се учи на това!


Съревнованието Това е най-разрушителната емоция за една двойка. Съпрузите си съперничат, за да наложат господстващата си роля в семейството. Цялото им поведение потвърждава факта,че един от двамата е повече от другия. И най-дребният спор се превръща в битка за налагане на собствената позиция - къде да държите парите, как да възпитавате децата или да подредите книгите в библиотеката. Вечно сте нащрек. Всяка ситуация е потенциална заплаха и изисква агресивен отговор, за да не загубите спечеленото предимство. Доверието отдавна не е част от вашите отношения. Дори изявите на любов се приемат с подозрение: "Не вярвам, че си направил това, за да ми доставиш удоволствие." Този тип поведение е много опасно и отрича самото съществуване на двойката.


Комплексът на Пигмалион Скулпторът Пигмалион имал щастието да се ожени за статуята, създадена от него според собствените му идеали. Като много други герои от гръцката митология, той е оставил на човечеството комплекс на своето име,който не е само мъжки приоритет. Жените дори са по-настойчиви в желанието си да променят щастливия избраник според своите виждания за идеалния съпруг. Разбира се, понякога е полезно да покажеш на мъжа, че съществува и друг свят извън футбола и бирата. Но ако се мъчите да промените светогледа, основни черти в характера и възгледите му за живота, скоро ще разберете, че сте обречени на провал.Той ще е склонен да се влюби в първата срещната, която го харесва такъв, какъвто е. Откажете се от мисълта, че вашето виждане за света, вашите ценности са единствено правилни и можете да ги предадете на човека, когото обичате.Трябва да сте наясно - невъзможно е да промениш характера на зрялата личност. Широко разпространената заблуда, че трябва време и всичко ще се оправи след брака или след първото дете, е не само абсурдна, тя е налудничава. Да се опитате да промените партньора си е равносилно на това да провалите живота си. Веднъж завинаги разберете, че холерикът, егоистът, алкохоликът, безразличният няма да се промени с годините, напротив, тези недостатъци само ще засилват независимо от вашите усилия. По-добре кажете "да" на човека, когото обичате и в когото харесвате всичко ... или почти всичко.

 



Тагове:   раздяла,   любов,   връзки,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: shu6i
Категория: Забавление
Прочетен: 67629
Постинги: 27
Коментари: 12
Гласове: 9
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930